Productspecificatie

Soort: Bacardi
Lengte: 70 cm

Lees meer »

Nieuws

Chrysanten op water

Chrysanten op water

VannoVa Master Grower Fred van Paassen zoekt in samenwerking met Botman Hydroponics, Dekker Chrysant, KARO, van Iperen, Proeftuin Zwaagdijk en Green Simplicity naar nieuwe manieren van telen. Het afgelopen halfjaar zijn er drie teeltproeven uitgevoerd voor de teelt van chrysanten op water. De chrysanten hangen in een systeem ontwikkeld door Botman hyrdoponics. Het systeem drijft op een bak met water waaruit de wortels voedingstoffen en water kunnen opnemen.

Het doel is om een nieuwe manier van telen te ontwikkelen waarbij, we nog meer grip krijgen op de groeifactoren van de plant. Ook willen we het gebruik van water en nutriënten en de ziektedruk nog verder reduceren. De afgelopen drie teeltproeven hebben we veel kennis op gedaan en gezien dat het mogelijk is hoge kwaliteit chrysanten te telen op water.

Het komende jaar gaan er nog diverse teelt en beworteling proeven uitgevoerd worden, in samenwerking met de groep. Diverse proeven moeten lijden tot een robuust en werkzaam teeltsysteem, wat de teelt van Chrysanten en wellicht andere snijbloemen nog effectiever en milieuvriendelijker maakt.